Вирішальний фактор? Військовий експерт пояснив, як модифіковані МіГ-29 від Заходу допоможуть ЗСУ

Надання Україні західними союзниками ЗСУ модифікованих радянських літаків МіГ-29 вкрай важливо, оскільки українські льотчики працюють над захистом українського неба. Про це заявив відомий військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі телеканалу FREEДОМ, передають Патріоти України.

"Чим є нинішня війна Росії проти України? По-перше, вона наймасштабніша на європейському континенті з часів закінчення Другої світової. По-друге, вона є фактично війною артилерії. Ми бачимо, наскільки активно росіяни використовують артилерійську компоненту. Наскільки українські сили оборони, в міру сил і можливостей, використовують і реактивні системи залпового вогню, в тому числі і класу HIMARS, і їх аналоги, ствольну артилерію, в тому числі і ту, яку ми отримуємо в рамках військово-технічного співробітництва з нашими західними партнерами. Тобто нинішня війна – це війна артилерії", - сказав він.

Як каже Селезньов, авіація в нинішній війні зазвичай діє виключно на другорядних ролях і виконує допоміжну функцію. Однак вона, вважає експерт, бойові літаки значною мірою посилюють бойові можливості української армії.

"Фактор передачі Україні саме МіГ-29, які пройшли апгрейд, а значить, їх авіоніка і їх обладнання дозволяє синхронізувати цей вид літака із західними ракетами і бомбами, безумовно, дуже важливий. Тому що багато сучасних систем озброєння ці літаки можуть використовувати, в тому числі і "розумні" бомби класу GLSDB, здатні вражати ворожі об'єкти на відстані 120 і 150 км. Ракети класу Harm, які можуть знищувати ворожі об'єкти протиповітряної оборони", – додав Селезньов.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...