Вирішує все: Береза назвав ціну, за яку Європа "продала" Україну в ПАРЄ (відео)

Повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) - це спроба європейців "відбілити" імідж РФ заради бізнес-співпраці. Про це заявив в ефірі ObozTV член української делегації в ПАРЄ, народний депутат України (позафракційний) Борислав Береза, повідомляють Патріоти України.

"Сер Роджер Гейл, глава британських консерваторів і великий друг України, сказав, що колись Іуда продав Христа за 30 срібняків, а зараз ми побачили, як Європа продала Україну за 70 млн євро", – процитував він.

Йдеться про борг Росії перед РЄ. Після того, як РФ позбавили права голосу в ПАРЄ, вона відмовилася виплачувати членські внески. І її заборгованість на сьогодні становить приблизно 75 млн євро.

"Вперше в історії ПАРЄ відмовилася від своїх повноважень накладати санкції на тих, хто порушує права людини й міжнародні домовленості, анексує чужу територію, переслідує людей за сексуальні або релігійні погляди, за гендерною ознакою і т. д. Зараз Парламентська асамблея – орган, який майже нічого не може", – обурився нардеп.

На думку Берези, справа не тільки в грошах. "Ще були країни, які підтримали цю доповідь, бо самі могли потрапити під санкції. Зараз вони вийшли з-під санкцій, і щасливі. А те, що питання України теж стояло на кону, – їх не хвилює", – пояснив він.

Депутат закликав Україну зробити висновки і теж почати працювати винятково у власних інтересах: "Так, такий світ. Ми маємо захищати тільки себе. Крім нас цього ніхто робити не буде".

"Гроші, на жаль, вирішують велику кількість питань у Європі. Це прагматизм. І ми повинні теж займатися економікою, будувати країну й займатися самі собою. У Європі поважають сильних і багатих. Якщо ми станемо багатими – нам буде легше спілкуватися з європейцями",– наголосив політик.

Береза додав, що санкції проти РФ залишаються в силі. "Санкції були продовжені минулого тижня, ніхто їх знімати не буде. Зараз це спроба іміджево відбілити Росію. Європейці показують, що це їхній бізнес-партнер, із яким можна працювати: "Бачите, вони не такі токсичні, їх навіть повернули в ПАРЄ", – передав він.

На його думку, президент України Володимир Зеленський вже не зможе змінити ситуацію. "Як? Уже все відбулося. Як він може вже змінити? Це потрібно було робити заздалегідь, хоча б 3-4 тижні тому. А зараз... Як відомо, після бійки кулаками не махають", – сказав Береза.

Депутат висловив сподівання, що зараз Великобританія і США допомагатимуть Україні повернути з російської в'язниці незаконно захоплених у полон моряків.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...