Вирішуватиме народ України: Зеленський висловився про референдум після деокупації Криму

Президент України Володимир Зеленський не виключив проведення референдуму на території Криму після деокупації півострова. Однак, за його словами, рішення про його проведення ухвалюватиме народ України, передають Патріоти України.

"Референдум, згідно з законом, може проводитися лише на всій території України. Ми не боїмося референдумів, але це суперечить Конституції, бо АР Крим входить у склад України, це наша територія. Не можна проводити референдум лише на території Криму, бо це сепаратизм, порушення Конституції та законів", - заявив він.

При цьому Зеленський наголосив, що референдум має проходити згідно з українським законодавством. "Я не боюсь ніяких референдумів, але це вирішує народ України й референдум має бути згідно з українським законодавством", - заявив він.

"Продовжує вважати": Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

субота, 4 травень 2024, 9:50

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі. Саме це змусило його витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію РФ. Таку думку висловила директорка Національної розвідки США...

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...