Вирішили називати себе "Отважными": Російські генерали почали носити червоні шеврони з літерою "О"

Російські генерали почали носити червоні шеврони з буквою «О» та російським прапором у формі літери «Л». Спочатку пропагандисти подавали це як символіку так званого угруповання «Отважные», проте воно може мати ширше значення, повідомляють Патріоти України.

Відео із нагородження російських військових, на яких можна помітити вказані шеврони у генералів, почали з'являтися з червня. Наприкінці минулого місяця пропагандистські ЗМІ почали оприлюднювати інформацію про угруповання «Отважные».
Перші повідомлення про «Отважных» з'явилися у телеграм-каналах, пов'язаних із пропагандистським сайтом «Русская весна». Згідно з повідомленнями, угруповання з кінця квітня воювало в районі міста Лиман у Донецькій області, на захід від Сєвєродонецька та Лисичанська. У червні воно брало участь у штурмі Лисичанська.
В одному з повідомлень пропагандистів сказано, що до угруповання входить, зокрема, 15-а окрема Олександрійська мотострілецька бригада, що входить до складу Центрального військового округу.
З 26 червня про «Отважных» почало писати кремлівське агентство «РІА Новини», у тому числі про те, що бійці даного угруповання захоплювали населені пункти навколо Лисичанська, встановлювали там прапор Перемоги та нібито рятували поранених українських військових.
«Противник, побачивши вперше символ «О», вважав нас особливими. Ми називаємо себе "отважными". <…> Символ «О» є знаком тих, хто сміливо ходить в атаку та громить ворога. На Батьківщину можна повернутися з честю лише якщо здобуто перемогу», — заявляв голова Центрального військового округу генерал-полковник Олександр Лапін під час церемонії вручення нагород 12 червня.
Засновник Conflict Intelligence Team Руслан Левієв називає прозаїчну причину появи шевронів з літерою «О». За його словами, фактично це сили Центрального військового округу під командуванням генерала Лапіна, який спробував зробити із тактичного знака якийсь бренд свого угруповання, тому він вигадав “Отважных” і такі шеврони.
Левієв нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення коло малювалося на техніці ЦВО. З кінця квітня у відео Міноборони, на яких Лапін нагороджує солдатів медалями, видно військових з червоними нашивками, а в червні він сам з'явився з червоним шевроном з літерою «Л».
9 липня із червоним шевроном з'явився заступник міністра оборони Микола Панков. За даними видання, це може свідчити про те, що літера починає сприйматися ширше, ніж просто символ одного з угруповань.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...