Вирішили проігнорувати: В ISW пояснили, чому росіяни профукали вторгнення ЗСУ на Курщину

ЗСУ змогли скористатися ситуацією для наступу на Курську область, хоча росіяни знали про українські плани, передають Патріоти України.

У новому звіті аналітики Інституту з вивчення війни (ISW) зазначили, що російська влада знала про загрозу українського наступу на Курську область місяцями, але нічого не зробила для усунення такої загрози.

У своєму огляді аналітики згадали, що The Guardian, посилаючись на документи, які потрапили до рук ЗСУ в Курській області, свідчили, що російські війська, дислоковані там, з кінця 2023 року неодноразово попереджали російське військове командування про можливість наступу ЗСУ на Курську область.

"Влада РФ не доклала жодних зусиль, щоб підвищити готовність своїх військових частин, які несуть службу в прикордонних районах Курської області, або щоб побудувати додаткові фортифікаційні споруди уздовж кордону. Влада вирішила проігнорувати ці запити через прорахунки щодо здатності України просунутися вглиб Курської області", - підкреслили аналітики.

Читайте також: "Індивідуальний почерк Сирського": ЗСУ застосовують новий спосіб ведення боїв - експерт

Така ситуація підтверджує оцінку ISW про те, що ЗСУ досягли оперативної несподіванки під час заходу в Курську область, попри те, що російській владі було відомо про можливість вторгнення.

"Хоча російські війська знали про різні точки вздовж кордону, в яких Україна могла б здійснити наступ, українські війська змогли використати невизначеність щодо їхніх оперативних намірів і спроможностей, щоб забезпечити оперативну раптовість", - зазначили аналітики Інституту.

Вони додали, що ЗСУ також експериментували з інноваційними методами, що поєднують наземні дії і безпілотні системи. Проте аналітики ISW не стали розкривати деталі, щоб не нашкодити ЗСУ.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...