Вирішили розіграти особливу "карту", але: Гуменюк пояснила, нащо окупанти підірвали Каховську ГЕС і чим це загрожує їм самим

Російські загарбники 6 червня вчинили підрив Каховської ГЕС заради тиску на Україну, використовуючи для цього стратегію техногенного шантажу. Однак після усвідомлення масштабу своїх дій вони також розпочали евакуацію з небезпечних районів, передають Патріоти України.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону "Єдині новини". Таким чином, росіяни, не маючи суттєвих переваг на полі бою, вкотре вдаються до теракту з метою шантажу українських сил.

"Росіяни підірвали частину конструкції та використовують карту техногенного шантажу для того, щоб тиснути на Сили оборони, тиснути на Україну загалом, не маючи сил вже більше чекати, звідки ж піде той контрнаступ", – заявила Гуменюк.

Проте схоже, що окупанти самі не передбачили масштабу вчиненого, оскільки тепер самі змушені евакуйовуватися з лівого берега.

"Зрозумівши, що накоїли, зараз самі евакуюються, тому що в першу чергу постраждає лівий берег, оскільки він географічно нижчий, і відповідно перша частина води, основне затоплення припаде саме туди", – розповіла речниця ОК "Південь".

Наразі в обладміністрації створено техногенний штаб, який надає населенню відповідні рекомендації щодо подальших дій. Поки уточнюються масштаби руйнувань.


Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...