Вирок Кремлю: Журналісти підрахували, скільки літаків РФ втратила через "дружній вогонь" та проблеми

З початку повномасштабного вторгнення в Україну втрата кожного п'ятого російського літака/гелікоптера не був викликана безпосередніми бойовими діями проти ЗСУ, передають Патріоти України.

Як повідомляє Newsweek станом на 17 серпня 2023 року 21,7% втраченої російської пілотованої авіації, включаючи реактивні літаки, вертольоти та транспортні літаки, була пояснена в РФ збоями системи, помилками пілотів, "дружнім вогнем", або іншими подіями, які не пов'язані з діями ЗСУ.

На думку експертів, такі високі втрати можна пояснити кількома факторами, і "не в останню чергу через недогляд Росії в технічному обслуговуванні своїх літаків, вкладення часу у підготовку пілотів на високому рівні та суворого дотримання процедур безпеки".

В Oryx підрахували, що РФ втратила 186 літаків і гелікоптерів, з яких 13 вказані як "небойові" втрати. Водночас журналісти Newsweek змогли виявити знищення 221 пілотованого літального апарату, включаючи 17 реактивних літаків та 18 вертольотів.

За їхньою оцінкою, є 48 одиниць, які вважаються небойовими втратами. Серед них 7 літаків Су-25, 4 надзвукові перехоплювачі МіГ-31 та 3 російські розвідувально-ударні вертольоти Ка-52. У публікації наголошується, що такі цифри дають "жахливу оцінку" нинішньому стану російських ПКС.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...