"Вирвало броню, корпус лопнув": Український військовий розповів, як вивіз підбитий M2 Bradley під час бою (відео)

Командир M2 Bradley 47-ї окремої механізованої бригади "Магура" Андрій розповів, як йому довелось вивозити з поля бою БМП з вирваною бронею. Історію військового опублікував центр стратегічних комунікацій ЗСУ на YouTube, передають Патріоти України.

За словами Андрія, того дня він з групою мав їхати на штурм, але за 150 метрів до точки висадки потрапили під обстріл. У Bradley було влучання ПТУРу та 120-мм міни.

"Вибухнули мої бічні ПТУРи, вирвало броню, корпус лопнув, тріщина пішла аж у бік водія", — розповідає командир.

Він швидко наказав висадити десант і викликав евакуацію, оскільки декілька бійців отримали поранення. Сам Андрій отримав черепно-мозкову травму і був госпіталізований.

"Наступного дня в мене якась чуйка була, що вона залишилася робочою", — згадує військовий. Він додав, що БМП різко заглухла через велику кількість прильотів. Однак, це не зупинило військового - наступного дня він поїхав на поле бою, вивіз Bradley і повернувся до лікарні.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...