Вирвали з лап диктатури: Українських журналістів, затриманих у Мінську, завдяки тиску МЗС відпустили з-за грат, депортувавши та заборонивши в'їзд у Білорусь

Івана Гребенюка. Фото: Facebook Вчора, 7 серпня, з Білорусі депортували українських кореспондентів телеканалу "Настоящее время" - українців Ірину Ромалійскую і Юрія Баранюка і росіянина Івана Гребенюка, яких затримали в Мінську. Про це повідомило Міністерство закордонних справ України на своєму сайті, зазначають Патріоти України.

"За інформацією Посольства України в Білорусі, двох затриманих в Мінську журналістів-громадян України депортували. О 23:40 вони вилетіли в Україну авіарейсом Мінськ-Одеса", - написали на сайті МЗС.

Також, цю інформацію підтвердили і самі журналісти на своїх сторінках в Facebook.

Зокрема, Ірина Ромалійская пише, що з ними все добре і їх висилають до Одеси. Також вона повідомляє про причини затримання журналістів.

"Друзі, з нами все гаразд. Нас висилають до Одеси. Думаю, за пару годин будемо. І всім вліпили заборону на в'їзд. Наскільки я зрозуміла, приводом став вчорашній ефір "Настоящего времени". Співробітники, допитують нас, розповідали мені точки, з яких я включалася", - написала Ірина.

Крім цього, про звільнення повідомляє та Іван Гребенюк.

"Це найкращий світанок в житті. Ні, не спали. Поки багато змішаних емоцій з жорстким дисонансом. Тому що десь 5 годин тому ти був в готелі "Мінськ", потім був гучний стукіт у двері, потім двері щосили відкрилися і твою кімнату заповнили люди в міліцейській формі і написами "ОМОН". Далі обшук, мікроавтобус із затемненими вікнами, ділянка, допит, натяки і "обнадійливі" обіцянки - "ні, ми вас не будемо катувати ..". За кілька годин літак, Одеса, море ", - пише Іван.


"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...