Висадка десанту чи ракетний удар: РФ може атакувати захід України для зупинки потоку допомоги, - експерт

Країна-агресорка Росія може спробувати перерізати шлях постачання військової допомоги Україні від західних партнерів, який пролягає через західні області нашої держави. Якщо РФ наважиться на такий крок, вона може застосувати один із двох варіантів - або ракетний обстріл, або спробу висадки повітряного десанту, передають Патріоти України.

Так, у Білорусі досі залишається повітряне угруповання російської армії, яке брало участь у спільних навчаннях Білорусі та Росії. Це угруповання перемістилося у бік Мінська. Про це розповів військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв’ю "Обозревателю".

Проте в РФ може не вдатися повітрянодесантна операція – у країни-агресорки уже є досвід провалу таких завдань. "У будь-якому випадку путінська армія має сумний досвід проведення повітрянодесантної операції – спроба висадки десанту на аеродром Гостомеля. Чим це закінчилося, весь світ знає. Весь десант було знищено", – зазначає Селезньов.

Якщо російські окупанти спробують здійснити подібну операцію і висадити десант на Заході України, їх може чекати такий же фінал, як і в Гостомелі, зазначає експерт. Адже Сили оборони України й, зокрема, українська ППО готові до такого повороту подій. Тому навіть якщо Путін наважиться діяти таким чином, ця операція, найімовірніше, буде провальною.

Експерт також прокоментував небезпеку можливої висадки морського десанту в напрямку до Одеси й Одеської області. За його словами, це була б "абсолютно безперспективна витівка".

"Хоча б тому, що комплекси "Гарпун" та "Нептун" перебувають на бойовому чергуванні. І всі російські кораблі не наважуються наближатися до узбережжя Одеської області ближче, ніж на відстань 120 кілометрів. В іншому випадку вони ризикують перетворитися на хороший об'єкт для дайвінгу на дні Чорного моря, як це було із флагманом Чорноморського флоту РФ гвардійським ракетним крейсером "Москва", – зазначає Селезньов.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...