Висадили піхоту: Окупанти атакували на північ від Часового Яру, можлива окупація села, - Bild

Російські війська могли прорватись до села Калинівка на північ від Бахмуту. Про це свідчать кадри, на яких видно МТ-ЛБ і групу піхоти, яка спробувала затриматись на нових позиціях. Про можливе просування ЗС РФ інформує оглядач видання Bild Джуліан Рьопке.

Рьопке опублікував фото, на якому видно російську броньовану бойову машину МТ-ЛБ, на борту якої видно надпис "Россия". Помітно, що у машини відчинені двері кабіни для перевезення живої сили, а поруч проглядаються дві фігури окупантів. Оглядач на основі геолокації зображення повідомив, що підрозділи ЗС РФ могли пробратись у село Калинівка, розташоване поруч з Часовим Яром.

Калинівка — село у Бахмутському районі, у якому до вторгнення РФ проживало близько 500 осіб. На онлайн-карті бойових дій лінія боїв біля населеного пункту проходить на сотню метрів східніше найближчих околиць. Орієнтовна відстань до Часового Яру — 2 км по прямій.

Тим часом про події у Калинівці написав військовий ЗСУ у Telegram-каналі "Розвідник". Вказується що МТ-ЛБ дійсно прорвалась ближче до Калинівки, висадила там російську піхоту. Однак успіху підрозділи ЗС РФ не мали: Сили оборони примусили росіян терміново відступати.

У звіті Генштабу ЗСУ станом на ранок 2 червня не ідеться про погіршення ситуації біля Часового Яру. Наголошується, що найбільша кількість атак ворога відбувається на 40 км південніше — у напрямку Покровська.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...