Вища рада правосуддя відкрито показала свої цінності: Суддю з "Миротворця" відправили в почесну відставку

Вища рада правосуддя врятувала суддю-сепаратистку Наталію Булавіну від "ганебного звільнення". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє проект «Prosud», передають Патріоти України.

Йдеться про суддю Наталію Булавіну, яка до окупації Луганська працювала головою Краснодонського міськрайонного суду Луганської області. Встановлено, що від початку окупації вона залишилася на окупованій території й зараз працює головою ради суддів та суддею «верховного суду» так званої «ЛНР». Після окупації частини Луганської області Булавіна не зверталася з проханням про переведення до іншого суду на підконтрольній Україні території, а просто написала заяву про відставку, яку Вища рада правосуддя без проблем задовольнила ще у 2018 році.

«Оцініть як це відбувалось: у грудні 2014 року Наталія Булавіна пише заяву про відставку та направляє її до Вищої ради юстиції. У 2015-му ВРЮ задовольняє заяву Булавіної й відправляє відповідне подання до Верховної ради, проте, та не встигає її розглянути до зміни закону про судоустрій. У 2017 році Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) рекомендує звільнити Булавіну з посади судді за вчинення дисциплінарного проступку. Вища рада правосуддя розглядає рекомендацію ВККС, також до ВРП приходить лист від СБУ де зазначається, що «голова Краснодонського міськрайонного суду Луганської області Булавіна Н.І. брала участь у нарадах з обговорення кримінального та кримінально-процесуального кодексів «ЛНР». Проте ВРП відмовляється звільняти Булавіну та вирішує, що СБУ не було надано потрібних доказів, а тому замість ганебного звільнення її відправили в почесну відставку з усіма виплатами та пенсією», - зазначається у повідомленні.

«А тому можемо «подякувати» ВРП за те, що судді «верховного суду» так званої «ЛНР» отримують пенсію з наших податків», - підсумовує «Prosud».

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...