Висловлювання Зеленського про те, що йому соромно за українську розвідку, є неприпустимим, - Яценюк

Арсеній Яценюк в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера". Фото: скріншот з відео.Президент Володимир Зеленський на пресмарафоні, що відбувся 26 листопада, повинен був сказати українцям про реальну загрозу вторгнення Росії, запевнити їх у захисті та закликати міжнародних партнерів до підтримки України. Однак спілкування глави держави з журналістами стало технологією для відвернення уваги від резонансних подій. Таку думку висловив колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" у п'ятницю, 26 листопада, передають Патріоти України.

За словами політика, найголовніше, що мав сказати глава держави, – це те, що він вірить у Збройні сили України. "Країна очікувала, що глава держава вийде і скаже: "У нас є російська загроза. Я, як президент, звертаюся до народу: знайте, що верховний головнокомандувач розуміє, як захистити країну. Звертаюся до західних партнерів і вимагаю саміту країн-союзників – США, Британії, Німеччини, Франції. Я вірю у ЗСУ", – сказав Яценюк.

Політик зазначив, що висловлювання Зеленського про те, що йому соромно за українську розвідку, є неприпустимими. "Ці люди захищають Україну. Не Зеленський стоїть під вистрілами росіян. Він повинен керувати і зробити так, щоб йому довіряли ЗСУ, шанувати кожного військовослужбовця й розвідника", – сказав експрем'єр.

На переконання Яценюка, Зеленський мав відповісти на запитання про зростання смертності від коронавірусу й енергетичну кризу та запевнити українців, що знає, як вирішувати ці проблеми.

"Це те, чого очікувала країна від президента. Пресконференція була не розмовою з країною, а політичною технологією, як відвести увагу від запитань, відповіді на які вимагає суспільство. Від офшорів, від того, хто провалив операцію із захоплення "вагнерівців", та як Україна виходитиме з енергетичної та економічної криз", – підсумував політик.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...