Виснажена армія Путіна загрузла в Україні, ЗСУ у найближчі місяці стануть сильнішими, - Financial Times

Україна повільно, але впевнено переходить на західні види озброєння, і процес стане незворотнім, якщо песимізм Заходу з приводу її перспектив у війні з Росією не зросте до критичної точки. Таку думку висловив у великому матеріалі для авторитетного західного видання Financial Times професор з досліджень війни King's College London Лоуренс Фрідмен, передають Патріоти України.

На його думку, раз росіяни намагаються завершити завоювання Луганської області в боях за Сєвєродонецьк, то вона, ймовірно, змогла навести порядок в логістиці. І зосередила зусилля на реалістичних цілях - при цьому використовуючи свої переваги, зокрема, артилерію і авіацію.

Такі зміни можуть мати серйозні політичні наслідки. І на заході, в Україні. Оскільки вони впливають на українську мораль, яка вже й без того похитується після трьох важких місяців війни. Такий песимізм заохочує роздуми про те, що Києву слід домовлятися з Москвою, поступившись частиною території заради припинення жахів війни. Але, з іншого боку, песимізм, наприклад, Сполучених Штатів в цьому плані актуалізує питання про постачання зброї.

Як прикладом - дискусії у Вашингтоні з приводу відправки реактивних систем залпового вогню HIMARS. Занепокоєння про те, як Кремль може відреагувати на удари на території РФ, які ЗСУ зможе наносити за допомогою американської зброї, було швидко збалансоване потребою дати можливість українській армії нівелювати нинішню вогневу перевагу окупантів з РФ.

Проте Україна повільно, але впевнено переходить на Західну важку зброю. Такий процес, зі зрозумілих причин, вимагає безліч часу і не може пройти ідеально ‒ через небезпечні умови війни. Але, незважаючи на це, Україна в найближчі місяці стане сильнішою, особливо в питанні вогневих можливостей дальньої дії, вважає Фрідмен. Правда в тому, що виснажена армія диктатора Путіна остаточно загрузла у ворожій їй Україні, яка з кожним днем стає все сильніше.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...