Високі міжнародні стандарти: Рада безпеки ООН погасила істерику Москви через закон про українську мову (відео)

Представник РФ заявив, що закон про мову нібито порушує дух і букву Мінських домовленостей. Однак не знайшов підтримки у залі.
Представник РФ в ООН Василь Небензя

Рада безпеки ООН на засіданні 20 травня відмовилася розглядати на вимогу Росії прийнятий в Україні закон про забезпечення функціонування української мови як державної, зазначають Патріоти України. Рішення про відмову розглядати питання було прийнято на початку засідання.

"Ми шкодуємо про те, що голова не прислухався до прохання шести делегацій відкласти це засідання. Ми закликаємо членів Ради безпеки проголосувати проти проведення цього засідання", - заявив постійний представник Франції при ООН Франсуа Делатра.

Він зазначив, що це питання потрібно розглядати в контексті припинення вогню, виведення важких озброєнь, повернення влади України в окуповані райони Донбасу, виведення іноземних військ і розпуску незаконних збройних формувань на цій території.

Ініціативу Росії підтримали 5 країн (Росія, Китай, ПАР, Домініканська республіка та Екваторіальна Гвінея), 6 проголосували проти (США, Франція, Великобританія, Німеччина, Бельгія і Польща), 4 держави утрималися.

Представник РФ Василь Небензя заявив в свою чергу, що закон про мову нібито порушує дух і букву Мінських домовленостей.

Нагадаємо, 25 квітня Верховна Рада прийняла закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". 15 травня президент Петро Порошенко поставив підпис під законопроектом.

Закон зміцнює позицію української мови в державному управлінні, сфері послуг, освіті та ЗМІ. Передбачена відповідальність посадових осіб за незнання мови, але вона буде діяти тільки через три роки з дати прийняття закону. При цьому закон не обмежує особистого спілкування на всіх мовах і вільного вживання мов національних меншин.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...