Високопосадовець ЄС розповів, яким буде трибунал для Путіна

Країни Євросоюзу та G7 схиляються до "гібридного трибуналу" для переслідування відповідальних за злочини агресії проти України. Про це повідомляє DW із посиланням на високопосадовця ЄС, передають Патріоти України.

Такий гібридний трибунал може поєднати юрисдикцію України та процес на основі міжнародного права. Захід вважає такий формат найбільш реалістичною перспективою.

Чиновник уточнив, що, за оцінками експертів ЄС в галузі міжнародного права, міжнародний трибунал на основі української юрисдикції — це найбільш ймовірний варіант здійснення правосуддя в цьому випадку.

"Трибунал слугуватиме політичному імперативу, який полягає у притягненні до відповідальності", — сказав чиновник, додавши, що для ЄС дуже важливо, щоб Україна ратифікувала Римський статут.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...