Високий гість у Києві: Дуда назвав умову, за якої попросить Зеленського не ліквідовувати російських вояків. Однак "той, хто мечем воює, від меча гине" (відео)

Володимир ЗеленськиЙ, Анджей Дуда, Дукда в Києві

Війна Росії проти України у найближчому майбутньому має закінчитися. У цьому переконаний президент Польщі Анджей Дуда. Про це він заявив у Києві під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України у суботу, 24 серпня.

За його словами, Україна зможе відстояти свою свободу.

"Я не мав і не маю найменшого сумніву, що, об’єднавшись у своїх зусиллях і боротьбі, мужній український народ відстоїть свою незалежність. І хоча сьогодні Україна бореться з російським агресором, бореться не на життя, а на смерть за свою незалежність, я переконаний, що війна незабаром завершиться перемогою сил свободи над світом тиранії. Тоді з темряви війни, на руїнах і випалених територіях почне куватися новий світ", — сказав польський президент.

Під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським і прем'єр-міністркою Литви Інґрідою Шимоніте Дуда прокоментував операцію ЗСУ в Курській області.

"Коли хтось нападає на когось, буде побитий і буде мати втрати. Нерозумний той, хто не бере цього до уваги. Якщо російським військовим нарешті дозволять повернутися додому, і вони почнуть виходити з України, якщо буде так, що українське військо буде тоді атакувати, то я перший подзвоню президенту Зеленському і скажу: "Не бомбардуйте їх, вони ідуть геть". Я можу обіцяти це російським солдатам", — сказав Анджей Дуда.


У відповідь Зеленський пожартував, що може бути зайнятий в цей момент і не зможе відповісти на дзвінок. Однак Дуда додав, що продовжить телефонувати, доки не донесе своєї думки.

"Але поки Росія атакує Україну на війні, яку сама розпочала, то мусить брати до уваги, що то той, хто мечем воює, від меча гине", — наголосив польський президент.

Нагадаємо, востаннє Анджей Дуда був в Україні 9 липня 2023 року. Тоді він разом з Володимиром Зеленським взяли участь у заходах з нагоди 80-х роковин Волинської трагедії та вшанування пам'яті жертв Другої світової війни.

ЗСУ мають план повернення окупованого Криму й остаточного ураження Керченського мосту - ГУР Міноборони

субота, 24 серпень 2024, 20:55

Українські військові мають план повернення окупованого Криму та знищення незаконного зведеного Керченського мосту. Про це в інтерв'ю на телеканалі Київ сказав представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у суботу, 24 серпня, передають Патріоти...

В тому числі 5 тисяч дронів: Прем'єрка Литви анонсувала нову військову допомогу для України

субота, 24 серпень 2024, 20:30

Прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте з нагоди 33 річниці Незалежності України в Києві анонсувала новий пакет допомоги України, до якого зокрема увійдуть 5 тисяч дронів. Про це Шимоніте повідомила на своїй сторінці в соцмережі Х, передають Патріоти...