Вистава чи реальне покарання? ГПУ вручила підозру голові скандального Окружного адмінсуду Києва Вовку

Голові Окружного адміністративного суду міста Києва Павлу Вовку вручено підозру. Про це заявили у прес-службі ГПУ, повідомляють Патріоти України.

Як зазначив керівник прес-служби Андрій Лисенко, перший з чотирьох суддів ОАСК, яких сьогодні викликали до ГПУ, вже отримав підозру, це голова ОАСК Павло Вовк. Також він додав, що заступник генерального прокурора Сергій Кізь готує звернення до Вищої ради правосуддя щодо відсторонення Вовка від виконання обов'язків судді. Окрім того, він додав, що прокуратура проситиме суд обрати для Вовка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як зазначає Українська правда, йдеться про підозру у втручанні в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Наразі в ГПУ очікують, що прийдуть ще 3 суддів, яким сьогодні також мають вручити підозру.

26 липня детективи НАБУ разом з Управлінням спеціальних розслідувань Генпрокуратури провели обшуки в Окружному адміністративному суді Києва. На спільному брифінгу з директором НАБУ Артемом Ситником керівник Управління Сергій Горбатюк заявив, що ГПУ зафіксувала протиправний вплив Окружного адміністративного суду Києва на ухвалення рішень Конституційним судом, Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя, а також вплив на діяльність міністерств, відомств і роботу Державного бюро розслідувань.

"Зафіксовано величезну кількість дій, з ознаками втручання у діяльність суддів, у діяльність інших органів державної влади, яким обов’язково буде надана правова оцінка, тому що це той організований системний тиск на прийняття рішень судами», - зазначив Горбатюк.

За його словами, вплив Окружного адмінсуду Києва на інші органи державної влади не має нічого спільного з правосуддям. Своєю чергою, в ОАСК заявили, що працівниками НАБУ та ГПУ чиниться тиск на їхніх суддів, зокрема, що приміщення заблоковано, а роботу суду паралізовано. 30 липня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що повістки для вручення підозр чотирьом суддям ОАСК вислані їм. Вовк мав з'явитися до ГПУ о 14.00 2 серпня, Євген Аблов - о 14.45, Ігор Погрібніченко - о 15.30, а Іван Шепітко - о 16.15.

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...