Виступ президента скасовано: Французькі фермери штурмували ярмарок, який мав відкривати Макрон (відео)

У Парижі фермери увірвалися на сільськогосподарську ярмарку, яку мав вікривати президент Франції Еммануель Макрон. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Паризька фермерська виставка мала відкритися о 10 ранку за Київським часом. Однак о 10:38 двері все ще були зачинені через штурм розгніваних демонстрантів. Фермери протестують через витрати, бюрократію і «зелені» правила, на тлі яких вимагають відставки президента Макрона.

Шеренги французьких силовиків намагалися стримати демонстрацію, із якої долунали крики «Це наш дім!». Відбулося кілька сутичок із протестувальниками. Поліція, за даними Reuters, заарештувала щонайменше одного з них.

Макрон скасував дебати, які він хотів провести сьогодні на ярмарку з фермерами, переробниками та роздрібними торговцями, після того, як фермерські профспілки заявили, що не братимуть у них участі.

Французькі фермери, на одному рівні з іншими фермерами ЄС, також протестують проти конкуренції з дешевшими українськими сільськогосподарськими продуктами. Відомо, що вищезгадана виставка є головною сільськогосподарською подією у Франції, на яку протягом дев'яти днів з'їжджається майже 600 тис. відвідувачів.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...