Виток надсекретної інформації з Москви: Глибоководний "Лошарик", вірогідно, був підбитий

Якщо надсекретний підводний човен ВМС РФ дійсно був атакований другою силою, вдвічі цікавіше яку таку "наукову" задачу виконували глибоководні російські диверсанти у Північній акваторії Європи.

У Росії побіжно визнали - підводний човен «Лошарік» вірогідно був підбитий. За останніми даними російських ЗМІ під водою сталася розгерметизація надміцного корпусу, яка спричинила за собою вибух акумуляторних батарей. Можливо вибух був причиною пожежі. Підозрюють «вплив зовнішнього об'єкта», зазначають Патріоти України.
Комісія під керівництвом головкому ВМФ Миколи Євменова розглядає три основні версії пожежі на підводному човні в Баренцевому морі. Про це пише РБК з посиланням на джерела, знайомі з ходом розслідування.
За словами одного з джерел, основних версій дві - це загоряння в електричному щитку, яке призвело до пожежі та вибуху, а також диверсія. Він підкреслив, що результатів розслідування поки немає, і обидві версії попередні.
Інше джерело видання також каже, що пожежу міг спровокувати «якийсь зовнішній вплив» - «зіткнення з зовнішнім об'єктом», яке спричинило за собою потрапляння води в акумуляторну батарею, її перегрів і вибух.
Місце розташування акумуляторів, як видно на схемі, знаходиться в середній частині підводного човна, таким чином, «зіткнення» з високою ймовірністю могло бути атакою або торпедуванням.

©hisutton

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...