Витрати на оборону ФРН - американцям, а прибутки від проектів з агресором - німцям: Трамп згадав, як лаявся з Меркель через загрозу "Північного потоку-2"

Колишній президент США Дональд Трамп під час виступу на мітингу у Феніксі (штат Аризона) заявив, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" незабаром буде завершено, а Росія завдяки цьому отримає мільярди доларів. Він згадав, як попереджав Ангелу Меркель про загрозу трубопроводу, зазначають Патріоти України.

Трамп наголосив, що канцлер ФРН Ангела Меркель, виступаючи на підтримку будівництва газопроводу, "робила це для Німеччини".

"Хоча я думаю, що цей газопровід - велика помилка для Німеччини", - сказав колишній президент США.

Як він вважає, Берлін може "підняти білий прапор".

"Оскільки все скінчено. Вони отримуватимуть 60-70% енергоносіїв з Росії", - стверджує Трамп.

Республіканець пригадав, що в минулому він говорив Меркель наступне: "Ми витрачаємо мільярди доларів на ваш захист від Росії, а ви платите мільярди і мільярди доларів Росії за енергоносії".

Республіканець вкотре виступив з твердженням, що шляхом введення санкцій йому вдалося серйозно ускладнити будівництво газопроводу, а діюча Вашингтонська Адміністрація на чолі з демократом Джо Байденом не перешкоджає реалізації проекту.

"Він схвалив найбільший трубопровід у світі - з Росії до Німеччини. І передбачається, що ми маємо захищати Німеччину", - вважає Трамп.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна ініціювала консультації з Єврокомісією та Німеччиною по "Північному потоку-2". За його словами, консультації мають проводитися з метою забезпечення дотримання принципів справедливості і безпеки в рамках розвитку енергопроектів.

Міністр підкреслив, що головною претензією є те, що угода Сполучених Штатів і Німеччини не розв'язувати питання безпеки України, яка страждає від запуску "Північного потоку-2".


"Коли Путін кашляє, Шольц шукає бункер": Німецький канцлер став посміховиськом у Європі через надмірну боязливість

вівторок, 19 березень 2024, 6:50

Німецький канцлер відмовляється давати Україні ракети, боячись втягування країни у війну, передають Патріоти України. Як пише The Times, небажання канцлера Німеччини Олафа Шольца передавати Україні ракети Taurus усе більше дратує союзників та багатьох ...

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...