"Виття на болотах - цьому підтвердження": У ГУР заявили, що монополія російських ПВК в Африці добігає кінця

Розгром "вагнерівців" у Малі свідчить про те, що монополія російських приватних військових компаній в Африці добігає кінця. Подібні ситуації трапляються з російськими окупантами в різних місцях - Судані, Сирії, Малі, а також є ще кілька подій, які поки не отримали розголосу в ЗМІ. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передають Патріоти України.

Він також додав, що ГУР готує подальші подібні заходи. "Монополія російських ПВК в Африці добігає кінця, і з’являються сили протидії, які можуть ставити цих злочинців на місце", – заявив він.

За словами Юсова, розгром "вагнерівців" у Малі також завдав іміджевих втрат Росії. "Про це сьогодні говорить увесь світ. І бурхлива реакція і виття на болотах – цьому підтвердження", – прокоментував представник ГУР.

Водночас представник ГУР наголосив, що ці події мають і військові наслідки. Після знищення "вагнерівців" у Малі стало відомо про перекидання туди додаткових російських найманців з інших частин Африки.

"Є і військові наслідки подій у Малі. Уже відомо про перекидання туди додаткових частин російських найманців і терористів з інших куточків Африки. Це змушує ворога витрачати додаткові ресурси, відволікати сили і засоби на захист власного контингенту", – додав Юсов. Водночас він не виключає можливості проведення інших операцій в Африці проти представників російських приватних військових компаній. "Зараз це набирає обертів, і далі буде більше", – зазначив представник ГУР.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...