Витурять росіян з "рідних пенатів": Уряд Кіпру зобов’язав місцеві банки припинити всі операції з рублем

Це відбувається внаслідок розслідування випадків обходу росіянами міжнародних санкцій із залученням кіпрських компаній.

Уряд Кіпру дав вказівку банківському сектору острова припинити всі операції з рублем. Про це у вівторок, 5 грудня, пише Cyprus Mail.

Зазначається, що відповідне рішення було ухвалене через рішення США направити до цієї країни команду співробітників ФБР та Агентства по боротьбі з фінансовими злочинами (FinCen) для участі у розгляді 29 судових справ, пов'язаних з обходом санкцій щодо Росії.

"Місцеві банки зобов'язані припинити всі операції з російським рублем. Також розпочалися перевірки у місцевих юридичних компаніях через можливі зловживання процедурою прискореної реєстрації бізнесу для росіян, що дало їм можливість у прискореній формі отримувати посвідку на проживання, дозвіл на роботу та податкові пільги", - йдеться у повідомлені.

Раніше міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) оприлюднив доповідь під назвою Cyprus Confidential, у якій повідомив про факти корупції та порушення міжнародних санкцій на Кіпрі. Розслідування, окрім іншого, стосувалося інвестицій російських підприємців на острові та видачі "золотих" паспортів.

Кіпрська влада в прагненні відбілити репутацію острова як ділового та фінансового центру створила підрозділ для контролю за дотриманням режиму міжнародних санкцій.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...