Вивозять сім'ї та активи: Окупанти розглядають відхід з Криму як один із реалістичних сценаріїв. - ГУР

Російські окупанти та колаборанти у тимчасово окупованому Криму перестали почуватися в безпеці. Незважаючи на те, що загарбники розповідають громадянам країни-терориста РФ про те, що все нібито "йде за планом", вони розглядають відхід з Криму як один із реалістичних сценаріїв.

Зокрема, більшість гауляйтерів та військового командування вже вивезли свої сім'ї та активи з півострова. Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов. Про це він сказав в ефірі програми "Свобода. Ранок".

"Один із реальних сценаріїв, який для себе розглядають окупанти, – це відхід з Криму. Значна частина окупаційної адміністрації та командування, розуміючи це, свої сім’ї вже вивезла, і активи так само вивезла", – розповів він.

Також до евакуації готується низка підприємств в окупаційному Криму, зокрема, вони збирають документи для перевезення на територію РФ.

Крім того, якщо подивитися на траншеї, які окупанти облаштовують у Криму, можна побачити, що значна їхня частина розташована далеко від кордону з материковою Україною.

"Тому так, це сценарій, який вони для себе розглядають і розуміють його реалістичність", – резюмував Юсов.

Нагадаємо, інженерні підрозділи російської окупаційної армії протягом останніх кількох днів мінують цехи підприємства "Кримський титан", які поки що продовжують працювати, а також закладають вибухівку на заводській і прилеглій території. Ворог може готувати масштабну техногенну катастрофу, оскільки на холодильному устаткуванні "Титану" використовується близько 200 тонн технологічного аміаку.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...