Вижили далеко не усі: Батальйон "мобіків" із Бєлгородської області кинули під Авдіївку після п'яти днів навчань

Цілий підрозділ, що складається повністю з російських мобілізованих, – 3-й батальйон 752-го мотострілецького полку – після короткої підготовки відразу кинули на передову. За півтора місяця регулярних штурмів Авдіївки поблизу Донецька із 350 осіб особового складу живих залишилося лише 115. Про це повідомляє DOXA, посилаючись на розповідь одного з військовослужбовців РФ, передають Патріоти України.

За його словами, резервісти перед відправленням на фронт проходили підготовку в місті Валуйки Бєлгородської області. У навчальній частині "мобіки" пробули два-три тижні, але навчали новобранців "щонайбільше п'ять днів". "Спочатку нам сказали, що ми не будемо на передовій, тому що людей вистачає, а відправлять у тил як резерв. За фактом усе вийшло навпаки", – розповів окупант.

Мобілізованих із дуже низьким рівнем підготовки кидали на штурми Авдіївки, де вони зазнавали великих втрат, оскільки військових відправляли туди лише з автоматами, без підтримки артилерії та техніки.

"Позиції у них обладнані так, що підійти дуже складно... З одними автоматами відправляють. Ми розуміємо, навіщо вони це роблять. Ті, хто служив раніше, кажуть, що за допомогою нас командири виявляють просто вогневі точки, а ми як наживка", – сказав військовий країни-агресора.

Тих загарбників, які відмовлялися брати участь у штурмах, в армії РФ переконують залишитись на позиціях, а якщо вони відмовляються – закривають у підвалі без теплих речей, води та їжі.

"У нас відвозять із передової та в селах у будинках, де ніхто не живе, садять у підвали. Людей тримають по три-чотири дні. Все залежить від того, хто скільки зможе витримати, коли зламають... Командування називає це мотивацією та гартуванням солдатського духу", – розповів "мобік".

Водночас командирів свого полку та батальйону новобранці майже не бачили та знають тільки їхні позивні, командування приїжджає на позиції лише з перевірками, а під час обстрілів втікає у тил.

"Командири взводів – це випускники військових училищ, які абсолютно без бойового досвіду. Звернутися до військової поліції чи прокуратури неможливо, всіх тримають у страху", – поскаржився військовий РФ.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...