Визначено як ключовий пріоритет: Інтеграція винищувачів F-16 до ЗСУ пришвидшиться, - Міноборони

Міністерство оборони України створило спеціальну структуру для пришвидшення інтеграції багатоцільових літаків F-16 у загальну систему Сил оборони України. Структура має назву "Офіс-61". Програма матиме два етапи розгортання: "швидкий трек", розрахований до кінця 2024 року, і масштабування, написав перший заступник міністра оборони України, генерал-лейтенант Олександр Павлюк в Facebook.

Станом на листопад 2023 року за сприяння іноземних експертів в Україні триває оцінка аеродромів для багатоцільових винищувачів, а перші українські льотчики й інженери продовжують навчання на F-16, розпочате в серпні.

"Розвиток спроможностей тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ, а разом із цим і переозброєння авіаційних бригад, - один із наших ключових пріоритетів", - підкреслив Павлюк.

Основними напрямами роботи стануть:

підтримка й розвиток інфраструктури аеродромів (авіаційних баз);

всебічний захист аеродромної інфраструктури включно із системою протиповітряної оборони;

відбір і навчання льотного складу й іншого авіаційного персоналу;

підтримка життєвого циклу літаків і логістичний супровід;

міжнародна комунікація й інші юридичні, фінансові, безпекові та адміністративні функції.


Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...