"Визнання Криму російським призведе до наслідків": У МЗС України попередили Білорусь

Олег Ніколенко. Фото: Твіттер.

МЗС України звернуло увагу на заяву міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макея про приналежність Криму. Відомство попередило Мінськ про непоправні наслідки у відносинах між країнами, у разі визнання півострова російською територією. Про це повідомив прессекретар МЗС України Олег Ніколенко, передають Патріоти України.

"У Міністерстві закордонних справ України звернули увагу на висловлювання міністра закордонних справ Білорусі про Крим", - зазначив Ніколенко.

За його словами, МЗС виходить з того, що офіційно як і раніше Білорусь підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в міжнародно визнаних кордонах. "Зміна підходу Білорусі для де-юре визнання тимчасово окупованого Криму територією Росії призведе до непоправних наслідків для українсько-білоруських відносин",- додав прессекретар.

Ніколенко також висловив надію, що в Мінську віддають собі звіт в питанні приналежності Криму і не будуть допускати кроків, що суперечать нормам міжнародного права. Нагадаємо, раніше Макей заявив, що на сьогодні окупований Крим нібито є територією Росії. При цьому міністр підкреслив незмінність позиції Білорусі про приналежність півострова.

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...