Визволення Донбасу буде важким, але люди там "наїлися" Росією по горло, - експерт

Жителі тимчасово окупованих територій Донбасу вже зрозуміли, на що здатна Росія, тому більшість з них переглянула свою позицію щодо України. Про це заявив військовий експерт Влад Волошин, передають Патріоти України.

Донбас буде важко деокупувати, але опір населення навряд чи буде масштабним явищем. "Багато хто вже переглянув своє ставлення до української армії. А коли люди побачили, що між пуском ракети та вибухом проходить 2 секунди, багато хто прозріває. Але визволення Донбасу не буде легким, тому що за вісім років війни там збудовано серйозну систему укріплень, на певних ділянках там зосереджено багато сил і засобів. Але я впевнений, що місцеве населення буде налаштоване щонайменше нейтрально або навіть сприятиме Збройним силам України у звільненні цих територій. За вісім років багато хто "наївся" Росією. "Наїлись" більше, ніж по горло", - зазначив експерт.

Волошин додав, що ситуація у Криму трохи інша, оскільки існує низка нюансів. Жителі півострова переконані, що РФ може дати їм тільки те, що вкрала в України. Наприклад, херсонські огірки, дніпровську воду та зерно з інших захоплених територій.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...