"Вже через 2-3 дні ми розумітимемо, куди рухається війна": Арестович поділився прогнозом

Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович розповів про реальну ситуацію у найгарячіших точках у війні з Росією. Він запевнив, що керівництво країни робить все можливе, щоб вирішити проблему у Бучі, Гостомелі, Маріуполі, Харкові та інших містах, передають Патріоти України.

На брифінгу він розповів, що білоруська армія зараз не використовується проти України. Арестович також заявив, що активна фаза військових дій може затихнути через 7-10 днів.

"Армія Білорусі розгорнута вздовж кордону. Можливо, є поодинокі випадки використання сил спеціальних операцій окремих груп РБ. Це не виключено. Тим не менш, РБ використовується "на повну". Звідти заходять війська, використовуються аеродроми і випускаються тактичні ракети", – пояснив він.

Арестович зазначив, що армія РФ намагається наступати на Миколаїв і рухатися у бік Південноукраїнської АЕС, хоче повторити сценарій захоплення Запорізької АЕС.

У Харкові українська армія йде у контрнаступ.

Також Арестович заявив, що окупанти захопили Бучу та Гостомель, там утримують мирних жителів. Наступи нових сил російської армії в Ірпінь та Бучу поки що не спостерігаються. Але ж там гуманітарна катастрофа.

У відео на своїй сторінці у Facebook він пояснив, що наші захисники змінили позиції щодо Бучі та Гостомелю, щоб не підставляти мирних громадян під обстріл окупантів.

За словами Арестовича, Маріуполь також є гарячою точкою.

Він додав, що по Харкову б'ють із території Росії важкою технікою. У Харкові не вистачає систем ППО.

У Сумській області також ведуть контрнаступ і б'ють по армії РФ у місцях, де вони не очікували.

Активна фаза, на думку Арестовича, може тривати ще 7-10 днів, але через 2-3 дні ми розумітимемо, куди рухається війна.

Також він додав, що президент Володимир Зеленський дуже іронічно сприймає інформацію щодо його евакуації через загрозу замаху.

Ворог може здійснити спробу прориву: Аналітики назвали ще одну гарячу точку на Харківщині

субота, 29 червень 2024, 8:15

Днями російська диверсійно-розвідувальна група здійснила штурм кордону на Золочівському напрямку, що на північному заході від міста Харків. Втім, окупаційні війська не почали наступальних дій у цьому районі Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивч...