Вже четвертий: Окупанти призначили нового командувача західного воєнного округу

В окупаційній армії Росії відбулася чергова ротація у вищому командуванні. З посади командувача військами західного воєнного округа було знято генерал-полковника Сергія Кузовльова, який встиг побути на цій посаді лише близько місяця, передають Патріоти України.

Натомість західний воєнний округ зс рф очолив генерал-лейтенант Євген Нікіфоров. До цього призначення він обіймав посаду начальника штабу – першого заступника командувача військами східного во. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Відомо, що нині генерал Нікіфоров перебуває на командному пункті угруповання військ "захід" у Богучарі Воронезької області.

"Як формальна причина звільнення Кузовльова озвучено провал підготовки наступу на Лиманському напрямку. Втім, за фактом це прояв внутрішньополітичної боротьби у вищому керівництві РФ – людину з орбіти Шойгу-Герасимова змінюють на кандидата від групи Суровікіна-Пригожина", - пояснюють в ГУР. Генерал Нікіфоров став четвертим командувачем західного во від початку повномасштабного вторгнення.

Попередні командувачі західного во:

генерал-полковник Олександр Журавльов – від листопада 2018 р. по липень 2022 р. але фактично з квітня 2022 р. був відсторонений від виконання обов'язків;

  • генерал-лейтенант Андрій Сичевой – від липня по серпень 2022 р.;
  • генерал-лейтенант Роман Бердніков – від серпня по вересень 2022 р.;
  • генерал-полковник Сергій Кузовльов – від листопада по грудень 2022 р.

Генерал-полковник Євген нікіфоров (52 роки):

  • 1991 р. закінчив коломенське вище артилерійське вище командне училище.
  • 2012 р. – військова академія генерального штабу вс рф.
  • 2016 р. – 20-ю гвардійською армією західного во.
  • 2017 р. – командувач 58 загальновійською армією південного во
  • 2019 р. – заступник командувача військами західного во
  • 2021 р. – командувач угрупованням військ в САР.

Оце так! Росія для війни з Україною закуповує снайперські гвинтівки австрійського виробництва

неділя, 19 травень 2024, 8:30

Країна-агресор Росія у війні проти України використовує снайперські гвинтівки та пістолети, зроблені австрійською компанією Steyr Mannlicher. У РФ цю зброю завозять в обхід санкцій Європейського Союзу і незважаючи на те, що Австрія на офіційному рівні ...

"Одна хвилина на їжу, 3 ложки на 10 осіб": Український прикордонник розповів, які знущання пережив у російському полоні (відео)

неділя, 19 травень 2024, 7:50

32-річний прикордонник Віталій Супрун повернувся додому з полону росіян, в який він потрапив під час героїчної оборони Маріуполя. Його історію розповідає Мукачівська міськрада. Військовому довелося пережити 21 місяць нелюдських умов, які важко навіть з...