"Вже готовий миритися з нами": Після візиту Зеленського до Вашингтона пропагандисти Кремля запустили низку фейків

Після візиту президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки і зустрічі зі своїм американським колегою Джо Байденом російські пропагандисти запустили хвилю фейків. Вона стосується мирних переговорів і поставок озброєння. Ворожу брехню розвінчали в Центрі протидії дезінформації, передають Патріоти України.

Перший фейк стосується заяви в росЗМІ. Російські медіа написали: "На прес-конференції після завершення переговорів Байден заявив, що Зеленський відкритий до діалогу про мир з Росією, Зеленський на знак підтвердження кивнув". Однак ця інформація не відповідає дійсності.

Другий фейк стосується відео, яке пропагандисти опублікували в Мережі. На ньому нібито показано західну зброю, відправлену союзниками в Україну, на території Сирії. Схожі фейки з'являлися і раніше, але представники нашої держави і США неодноразово їх спростовували.

Окрема порція дезінформації надійшла від посла Росії в Штатах Анатолія Антонова. Він назвав порожніми заяви Білого Дому про відсутність наміру вступати в конфронтацію з РФ: "Під оплески і уїдливі посмішки, по суті, оголошено про необхідність продовження "війни за дорученням" проти [Росії]... до повної перемоги над нами".

"Росія змушена створювати санітарну зону": Путін зробив цинічну заяву про плани щодо Харкова

п’ятниця, 17 травень 2024, 14:01

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія не має намірів окупувувати Харків. Заяву Путіна цитують росЗМІ, передають Патріоти України. «Планів щодо взяття Харкова у Росії на сьогоднішній день немає. Росія змушена створювати санітарну зону в с...

Хрящі й топінамбур: Як Сі Цзіньпін елегантно поставив Путіна на місце

п’ятниця, 17 травень 2024, 13:44

Російський диктатор Володимир Путін за результатами переговорів, що тривали 2,5 години, підписав зі своїм китайським колегою Сі Цзіньпіном 12 документів. Серед них є й угоди про постачання до Китаю російського топінамбуру та субпродуктів із яловичини, ...