"Вже маємо кілька точок": Маломуж оцінив, чи зможе РФ найближчим часом захопити Покровськк

Армія РФ не зможе захопити Покровськ Донецької області ні до 1 жовтня, як наказав диктатор Володимир Путін, ані пізніше. Втім, окупанти всім силами намагаються увійти до міста. Про це в ефірі телеканалу Freeдом сказав колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж, передають Патріоти України.

Із його слів, Покровський напрямок є для Кремля головним, а пріоритет – це захоплення Покровська. На цю ділянку фронту російське командування підтягує нові резерви для того, «щоб пробити далі хоча б на окремих напрямках».

Утім, зауважує Маломуж, нічого нового в тактиці росіян немає: вона прагне охопити місто з флангів і розпочати операцію з завдання масованих ударів зі штурмами по самому Покровську. Втім, ЗСУ протидіють, створюючи укріплені позиції для завдання контрударів та «пастки».

«Якщо ми говоримо про те, які перспективи захоплення Покровська, я думаю, що зараз, найближчим часом таких перспектив немає. Ми маневруватимемо і далі, відрізаючи певні атаки з флангів і ті напрямки, де вони просунуться. Я вважаю, що ситуація є контрольованою. Вона важка, але, з іншого боку, вже потенціалу великих наступальних операцій тут противник не має», – наголосив експерт.

За кількістю особового складу ворог на Покровському напрямку у кілька разів перевищує українських захисників. За вогневими засобами – у два-три рази. Однак Україна нарощує можливості щодо артилерії та ракет, до того ж озброєння українських підрозділів точніше.

«Наші нестандартні дії з оборони та завдання ударів призводять до того, що не тільки гальмується зараз наступальний процес ворога, але й ми контрнаступаємо. Вже маємо кілька точок, де проводили контрнаступальні операції: і біля Покровська, і в Нью-Йорку. Хоча вони далі намагаються просуватися… Але я думаю, що ані до 1 жовтня, ані надалі вони не захоплять Покровська. Резерви, які також готуються з нашого боку, дозволятимуть завдавати контрударів», – заявив Микола Маломуж.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...