Вже мають плани, що поставити: У центрі Херсона окупанти руйнують пам’ятник Героям Небесної Сотні

У центрі тимчасово окупованого Херсона загарбники зносять пам'ятник Героям Небесної Сотні. В ОВА кажуть, що правоохоронці займуться тими співробітниками Херсонського обласного краєзнавчого музею, які до цього причетні. Про черговий злочин окупантів повідомив виконувач обов'язків керівника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України.

Він наголосив, що, попри всі старання росіян, на Херсонщині не буде пам'ятників вождів та імператорів.

Не треба витрачати час та тягнути пам'ятник Леніну, – Бутрій

"Тому не витрачайте час на те, щоб притягнути на Херсонщину пам'ятник Леніну або Єкатєрині, після звільнення області вони відправляться слідом за вами. Ми все відбудуємо, відновимо і зробимо в багато разів краще", – наголосив Бутрій.

Тимчасовий виконувач обов'язків голови ОВА зауважив, що поняття культури виявилось далеким саме для тих людей, які б мали його берегти. Саме тому правоохоронні органи мають дати оцінку представникам керівництва Херсонського обласного краєзнавчого музею. Також до відповідальності притягнуть і всіх причетних до паплюження української спадщини.

Окупанти мають особливі сентименти до Леніна

Зазначимо, що росіяни справді мають нездорову любов до Леніна. Саме пам'ятник вождеві пролетаріату вони встановлюють ледь не у кожному окупованому місті чи навіть селищі. При цьому, вважають представники держави-агресорки, встановлення монументів леніну важливіше, аніж, наприклад, відновлення поруйнованого та вирішення гуманітарної кризи.

  • Ще у квітні Леніна "вліпили" назад на постамент біля РДА в Генічеську. Тут Ілліч не був ще з 2015 року, коли його законно демонтували.
  • У Новій Каховці росіяни знайшли для свого колишнього вождя ще більш почесне місце – на центральній площі. Кількаметрового Леніна урочисто везли на вантажівці через ціле місто.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...