Вже не відкрутиться? Партія "Зелені" вимагає від Шольца надати Україні танки Leopard, - Spiegel

Німецька партія "Зелені" вимагає від канцлера Олафа Шольца розширити військову допомогу ЗСУ. Зокрема надати сучасні танки. Про це пише Der Spiegel. Депутати посилили заклики щодо розширення допомоги після того, як Білий дім заявив про передавання Києву Patriot, передають Патріоти України.

"Німеччина повинна скористатися моментом і якісно скорегувати свою військову підтримку. Це стосується поставок бойових танків і бронетранспортерів західного зразка, таких як Leopard", – заявила представниця партії в парламентському комітеті з питань оборони Сара Нанні.

Також голова німецько-української парламентської групи Робін Вагенер наголосив, що прохання України про танки - це "не нездійсненна мрія, а конкретний аналіз потреб на тлі російської мобілізації".

Ситуація складна: ЗСУ на 60% контролюють Вовчанськ, проте штурми не припиняються, - ОВА

понеділок, 20 травень 2024, 15:27

Збройні сили України приблизно на 60% контролюють Вовчанськ. Однак штурми у місті не припиняються. . "У нас тривають безперервні обстріли. Ворог продовжує штурмові дії, в основному зосереджений на напрямках населеного пункту Липці, населеного пункту Во...

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...