​Вже не за горами: У Литві назвали терміни вступу України в НАТО і ЄС

Глава комітету з міжнародних справ сейму Литви Жигімантас Павіліоніс в інтерв'ю "Європейській правді" назвав терміни, в які, на його думку, Україна вступить в НАТО і Євросоюз, повідомляють Патріоти України.

За словами Павіліоніс, це станеться раніше ніж через 15 років. Високопосадовець дружньої держави заявив, що бачить в приході до влади в США Джо Байдена шанс для швидкого входження України до Північноатлантичного альянсу. Депутат назвав нашу країну "фронтовою лінією між демократією і автократією».

"Я завжди кажу своїм друзям українцям і грузинам, що до кінця мого життя я хочу це зробити з Україною, Молдовою і Грузією, щоб ви вступили в ЄС, і ми це зробимо. А по НАТО це може бути навіть швидше", - вважає литовський депутат.
Він пояснив, що вбачає шанс для швидшого вступу України в НАТО у президентстві Джо Байдена.
"Я просто бачу нинішню реальність. Адміністрація Байдена - це великий шанс для України, який не можна упускати. Треба працювати кожен день, щоб його використовувати. Ви - фронтова лінія між демократією і автократією, яка діє на нерви не тільки вам, не тільки нам, а й багатьом європейським країнам і США", - сказав Павіліоніс.
Оцінюючи можливі терміни вступу України в ЄС і НАТО, Павіліоніс сказав, що це відбудеться за 10-15 років.
"Відсвяткуємо вашу і нашу перемогу в Києві. Але це буде раніше, ніж через 15 років", - сказав глава комітету з міжнародних справ Сейму Литви.
Павіліоніс також заявив, що Литва вважає своїм "завданням-мінімум" забезпечити початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу в 2027 році.

Раніше повідомлялось, що близько 64% жителів України повністю або частково підтримують ідею вступу країни в НАТО. Курс на членство в Євросоюз і НАТО за президенства Петра Порошенка був закріплений в конституції України.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...