Вже не знають кому жалітись за прикриття нафтової ренти від Путіна: Угорщина звинуватила Брюссель у зупинці українського транзиту, щоб "шантажувати дві миролюбні країни"

Угорщина звинуватила ЄК в зупинці транзиту нафти

Петер Сіярто заявив, що Єврокомісія "хотіла шантажувати дві миролюбні країни, які відмовилися від постачання зброї"

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто звинуватив Єврокомісію в організації зупинки постачання російської нафти через територію України, передають Патріоти України з посиланням на АР.

Єврокомісія начебто "нічого не зробила за тиждень", відколи Будапешт і Братислава звернулися до неї з проханням втрутитися в нафтову суперечку.

"Попри загрозу енергетичній безпеці двох країн-членів ЄС... Брюссель зберігає мовчання... Всю справу придумали не в Києві, а в Брюсселі, і не український уряд, а Єврокомісія хотіла шантажувати дві миролюбні країни, які відмовилися від постачання зброї", - написав він.

Угорський міністр заявляє, що Урсула фон дер Ляєн мусить нібито відзвітувати Будапешту про те, чи просив Брюссель у Києва заборону на транзит нафти.

"Європейська комісія і президент Урсула фон дер Ляєн особисто повинні негайно розповісти: чи просив Брюссель Київ заборонити постачання нафти? І якщо ні, то чому Єврокомісія не вживає жодних заходів вже більше тижня?" , - обурюється Сіярто.

Нагадаємо, керівник апарату Орбана Гергей Гуляш заявив, що блокування поставок компанії Лукойл може призвести до дефіциту палива, але наполягав на тому, що "немає причин для паніки", оскільки Угорщина все ще має резерви.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...