"Вже отримала запрошення": Президентка Словаччини пожартувала про візит до "анексованого" Чехією Калінінграда

Президентка Словаччини Зузана Чапутова в четвер підхопила жарт про "анексію" Калінінградської області Росії, який в останні дні поширюється в чеських соцмережах, повідомляють Патріоти України.

"Можу подумати над державним візитом. Або ні. Чудова робота наших чеських друзів із викриття абсурдності фіктивних референдумів Росії в Україні", – написала Чапутова у Twitter, додавши фото "запрошення" до "анексованого" Калінінграда.

Як повідомлялося, чеський інтернет в останні дні активно жартує про приєднання Калінінградської області Росії до складу Чехії – в соцмережах поширюються оновлені карти, а місто Калінінград перейменовують на Краловець.

Жарт виник як реакція на проведення Росією псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України, після яких Москва їх анексувала. Міжнародна спільнота (за винятком Північної Кореї) не визнала ані референдумів, ані анексії.

У Краловця вже з'явився "офіційний" акаунт у Twitter, а користувачі поширюють фотографії місцевого маяка "Видова Вежа" під чеським прапором, який перейменували на маяк імені Перемисл-Отокара ІІ – на його честь у 1255 році справді було засновано тоді ще фортецю Кенігсберґ.

Калінінградська область розташована на березі Балтійського моря, межує з Литвою та Польщею. У минулому вона належала Пруссії, Польщі, Німеччині, а зараз є ексклавом Росії.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...