Вже планують "бомбити Воронеж"? Росія випробувала ударний БПЛА (відео)

Російський безпілотний літальний апарат «Орион» вперше провів пуски малогабаритних керованих ракет. Про це повідомляє російське інформаційне агенство «РИА Новости», інформують Патріоти України.

Крім цього, БПЛА відпрацював застосування авіаційних бомб. Додатково Міністерство оборони Росії опублікував календар на 2021 рік, в якому, зокрема, представлена фотографія безпілотника з авіабомбами КАБ-20. Безпілотник «Орион» розробляється за проєктом «Иноходец» з 2011 року.

Перший дослідний зразок для випробувань було побудовано у 2015 році. Максимальна злітна маса апарата становить 1,2 тонни, максимальна тривалість його польоту – 30 годин, а висота – близько 8 тисяч метрів. Безпілотний апарат може нести бойове навантаження масою до 450 кілограмів.

Зокрема, «Орион» може бути оснащений чотирма ракетами. У такому варіанті бойового оснащення апарат проходив випробування в Сирії у 2019 році з ударами по населених пунктах. До складу одного комплексу «Орион» в залежності від вимог замовника можуть входити від трьох до шести безпілотників.

Навесні 2020 року стало відомо, що група компаній «Кронштадт», розробник «Орион», поставила Міністерству оборони Росії перший безпілотний комплекс, до складу якого увійшли три безпілотники. Як повідомлено, військові перевірили комплектацію комплексу і провели успішні льотні випробування безпілотників.

"Проводиться значна робота": Стало відомо, які ракети запускатимуть із українських F-16

понеділок, 6 травень 2024, 13:50

Поставлені Україні винищувачі F-16 зможуть використовувати новітні французькі високоточні авіаційні бомби AASM Hammer. Про це заявив депутат французького парламенту, голова комісії з питань оборони та збройних сил Томас Гасіллуд, передають Патріоти Укр...

"Пропаганда у них працює, мізки промиваються": У ЗСУ розповіли про тактику військ РФ під Бахмутом

понеділок, 6 травень 2024, 13:45

Окупаційні війська Росії не припиняють спроб штурмувати українські позиції на Бахмутському напрямку фронту. Водночас в механізовані атаки ворог більше йде піхотою, аніж бронетехнікою. До того ж йдеться не тільки про новоспечених "мобіків", а й більш до...