Вже пропонують обміняти на потрібних Кремлю людей: Суд у РФ засудив американську баскетболістку до 9 років колонії

Суд у країні-агресорі Росії в четвер, 4 серпня, засудив американську баскетболістку та дворазову олімпійську чемпіонку Бріттні Грайнер до 9 років колонії загального режиму і штрафу в 1 млн рублів. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України.

Грайнер визнали винною в «контрабанді наркотиків». Баскетболістку затримали в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво, у її сумці знайшли гашишне масло для вейпу в картриджах вагою 0,702 грами.

Адвокати Грайнер сказали, що вона вживала медичну марихуану лише за рекомендацією лікарів в Аризоні, де це дозволено законом, через сильні болі від спортивних травм, пише CNN. Баскетболістка казала, що поклала картриджі з олією випадково, бо збиралася поспіхом. Вона частково визнала провину і сказала, що припустилася помилки, але не збиралася порушувати жодні закони в Росії.

Грайнер виступала за команду Фінікс Меркурі та російський клуб УГМК. Вона входить до офіційного списку 25 найкращих гравців Жіночої національної баскетбольної асоціації (WNBA).

За даними CNN, нещодавно США запропонували Росії обміняти Грайнер і колишнього морпіха Пола Вілана на російського торговця зброєю Віктора Бута, якого в 2012 році засудили до 25 років в'язниці за змову з метою продажу великої партії зброї лівому колумбійському угрупованню FARC.

Пізніше телеканал із посиланням на джерела повідомив, що кремлівський режим неофіційним каналом ФСБ передав запит на звільнення ймовірного офіцера ФСБ Вадима Красікова на додаток до Віктора Бута. За інформацією Bloomberg, країна-агресор також розглядає як кандидата на обмін Владислава Клюшина, якого у США звинувачують в інсайдерській торгівлі.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...