"Вже розмістили там 17 гелікоптерів": Окупанти готують нову авіабазу в Бердянську

Росіяни облаштовують нову авіабазу в аеропорту окупованого Бердянська і вже почали розташовувати там гелікоптери. Про це повідомив OSINT-розслідувач Бенджамін Піттет, який опублікував відповідний супутниковий знімок, передають Патріоти України.

На фото зафіксований аеропорт Бердянська, який загарбники облаштовують під базу. На території вже розташовані щонайменше 17 гелікоптерів ворога та різні фортифікаційні споруди. Зокрема, там риються траншеї, встановлюються маскувальні брезенти, а важка техніка будує для техніки укриття.

Розслідувач припускає, що росіяни там також зараз будують трубопровід, який міг би постачати паливо для їхніх вертольотів у майбутньому.

Піттет гадає, що за задумом окупантів, створена в Бердянську нова авіабаза повинна змінити базу в Чаплинці на Херсонщині, до якої ЗСУ вже можуть діставати системами HIMARS.

"Перебуваючи на відстані понад 85 км від лінії фронту, місто Бердянськ розташоване поза зоною досяжності українських систем HIMARS. Це разом з іншими факторами, такими як близькість до Азовського моря, робить його ідеальним місцем для нової великої військової бази", – йдеться в матеріалі розслідувача.

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...

Стефанчук розповів, як довго Рада може розглядати закон про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:30

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж одного - кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього - розглянуть швидше, заявив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі ...