Вже скоро: "Укроборонпром" планує розсекретити велику частину оборонного замовлення, - Найєм

Такі зміни унеможливлять тендери під конкретних виробників і, навіть якщо для замовлення є тільки один виконавець, «можна це робити прозоро».

Оборонний концерн "Укроборонпром" планує розсекретити частину оборонного замовлення 2021 року. Про це повідомив в інтерв'ю заступник генерального директора концерну Мустафа Найєм, передають Патріоти України.

Представники концерну спільно з Міністерством оборони та Міністерством економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства розробили нову систему закупівель. Найєм говорить, що для початку її роботи Верховна Рада має ухвалити новий законопроект.

«Я сподіваюся, що закон буде ухвалено. Він ухвалений у першому читанні. Я сподіваюся, що це революційна історія. Наступного року вже державне оборонне замовлення, у 2021 році, буде вже сформоване на зовсім інших засадах», — анонсує Найєм і підкреслює, що, наприклад, в США більша частина оборонного замовлення не засекречена.
«Перше — це буде розсекречена велика частина. Друге — будуть конкретні процедури. Тобто не можна буде вже домовитися замовнику, кому потрібне озброєння, і виконавцю в кулуарному режимі, хто виграє тендер. Буде прозорий тендер між учасниками, закритий для широкого загалу, але всі причетні правоохоронні органи зможуть дивитися, щоб конкретні учасники, беручи участь в тендері, брали участь на рівних умовах, у тому числі державні й приватні», — пояснює Найєм.

Він вважає, що такі зміни унеможливлять тендери під конкретних виробників і, навіть якщо для замовлення є тільки один виконавець, «можна це робити прозоро».

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...