Вже утримують близько 35-40 осіб: У Вовчанську росіяни прикриваються полоненими українцями як "живим щитом" (відео)

Російські окупанти у Вовчанську беруть місцевих мешканців у полон, після чого утримують їх у підвалах, щоб використати як живий щит. Про це в етері національного телемарафону повідомив керівник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов, передають Патріоти України.

Він зауважив на тому, що полонених українців противник утримує у підвалі, щоб використовувати у ролі живого щита – за попередніми даними, це близько 35-40 осіб, хоч він і зауважує, що кількість може зростати.

Керівник слідчого управління поліції Харківської області також вказує, що поряд окупанти влаштували свій командний штаб. Цивільних людей постійно допитують, а ті, хто проводить ці допити, називають себе "працівниками ФСБ". "Здебільшого у полоні люди похилого віку, які були там до останнього. Вони, ймовірно, не хотіли їхати, щоб не залишати свої будинки. Але через щільні обстріли вони все ж таки вирішили евакуюватися. І саме цих людей зараз утримують росіяни", – повідомив він.

Болвінов також згадує ситуацію, коли росіяни "цинічно розстріляли чоловіка, який намагався врятуватися, намагався вийти на підконтрольну Україні територію". Чоловік разом з іншими хотів евакуюватись із Вовчанська, проте росіяни розстріляли його за те, що той не виконав наказів окупантів.

Він також додав, що за цим фактом відкрито розслідування – дотепер поліція продовжує працювати у Вовчанську, зокрема продовжують допомагати в питанні евакуації населення.

"Далі все залежатиме від розвитку ситуації": Експерт назвав три точки, де наступатимуть окупанти

неділя, 6 жовтень 2024, 12:28

Російські окупанти намагатимуться якомога швидше розвинути наступ у трьох точках: Курахівський, Покровський та Куп'янський напрямки. Очільник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко розповів "24 Каналу", які завдання спробує виконати в...

"Ймовірно, Україна отримає дозвіл...": У 2025 році ЗСУ можуть почати новий контрнаступ, - Times

неділя, 6 жовтень 2024, 11:30

Збройні сили України в 2025 році можуть розпочати новий масштабний контрнаступ. Для нього нам потрібна нова західна техніка, яку надають партнери, і бригади, які наразі формуються. Про це пише The Times. "Ймовірно, Україна також отримає дозвіл використ...