Вже відомо, що пошкоджено: Біля білоруської авіабази "Мачулищі", звідки злітають російські МіГ-31, почули вибухи

У Білорусі біля авіабази "Мачулищі" зранку 26 лютого чули звуки вибухів. Саме з аеродрому "Мачулищі" злітають російські літаки МіГ-31К, які здатні нести ракети "Кинджал", зазначають Патріоти України.

Місцеві чули щонайменше два вибухи в районі між 8:00 та 9:30. Крім того, ще один вибух, ймовірно, було чутно вночі.

Біля аеродрому силовики перевіряють усі автомобілі

За інформацією різних джерел, люди чули два вибухи в районі 9:30 ранку (за іншими даними в районі 8 ранку). Також є поодинокі повідомлення, що вибух було чутно і вночі. Точне місце і що саме вибухнуло – наразі невідомо.

Починаючи з 11 години на околицях аеродрому "Мачулищі" спостерігається активність ДАІ та внутрішніх військ. За попередніми даними, у кількох місцях навколо аеродрому співробітники ДАІ зупиняли машини та перевіряли багажники та документи водіїв. Пізніше було помічено рух МАЗів внутрішніх військ Білорусі до аеродрому.

У районі аеродрому помітили чимало поліцейських та патрульних, які перевіряли усі автомобілі. Вочевидь, вибухи не на жарт перелякали режим Лукашенка.

Військовий літак Росії, вочевидь, долітався

До Білорусі часто прилітають російські військово-транспортні літаки які чи то привозять техніку, чи забирають її, але попередніх повідомлень про прибуття літака до "Мачулищ" не було, тож можна припустити, що це повітряне судно перебувало там довший час.

Цікаво, що за даними білоруських моніторингових каналів, під роздачу разом з літаком потрапила й снігоочисна техніка. Поки що деталей вибухів немає, як і немає даних про те, наскільки пошкоджений літак.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...