Вже знайшли "російських дітей" та "діаспору": Москва готує "донбаський сценарій" для Карабаху, - ЗМІ

Москва, мабуть, вирішила повторити "донбаський сценарій" у Нагірному Карабаху, де поки що зберігає контроль завдяки своїм миротворчим силам. Про це йдеться в блозы азербайджанського аналітичного ресурсу Radius, передають Патріоти України.

Після 44-денної війни за Карабах Росії вдалося перекинути туди кілька тисяч своїх військових як миротворців. Проте довго зберегти свою військову присутність у регіоні росіяни не зможуть. У Баку чітко дали зрозуміти, що не мають наміру терпіти контингент РФ на цій території довше, ніж передбачає мирна угода - 5 років. Ймовірно, влада РФ планує зберегти свою присутність у Карабаху за рахунок так званого "донбаського сценарію". На це вказують кілька важливих моментів.

Так, зазначили в Radius, Москва почала просувати пропагандистські наративи про те, що діти Карабаха живі лише завдяки військовій присутності РФ. Знайома політика не лише щодо Донбасу, а й Придністров'я, Південної Осетії та Абхазії. "У частині Карабаху, який знаходиться в зоні відповідальності російських військових, приблизно з літа цього року почалися деякі ігри навколо існуючої на папері російської діаспори", - йдеться в розслідуванні. Так, цю структуру очолив російський юрист Олександр Бордов, який виявився випускником Академії ФСБ РФ. Відразу після цього в Карабаху почалася реєстрація слов'ян та громадян РФ.

"Вимальовується чітка картинка нав'язування донбаського сценарію в Карабаху... Певні політичні сили РФ відрядили туди свого емісара (...), якому цілком може бути уготована роль вірменського "Стрілкова-Гіркіна"... Ми бачимо незрозумілу активність щодо створення "російського світу". Москва намагається застосувати в Азербайджані свої улюблені рецепти", - зазначили азербайджанські аналітики.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...