Вже зустрівся з Зеленським: До України вперше прибув міністр закордонних справ Саудівської Аравії (відео)

До України вперше з часу встановлення дипломатичних відносин прибув міністр закордонних справ Саудівської Аравії, принц Файсал бін Фархан Аль Сауд. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, передають Патріоти України.

"Провів зустріч із міністром закордонних справ Королівства Саудівська Аравія принцом Файсалом бін Фарханом Аль Саудом. Це перший офіційний візит очільника МЗС Королівства в Україну з часу встановлення дипломатичних відносин. Розраховую на те, що він надасть нового імпульсу для подальшої активізації нашого взаємовигідного діалогу. Дякую за підтримку миру в Україні, нашого суверенітету й територіальної цілісності! Це дуже важливо для нас і нашого суспільства", - написав Зеленський.

© Офіс президента України
Президент України закликав керівництво Саудівської Аравії взяти участь у реалізації "формули миру". Також він наголосив, що візит міністра закордонних справ до Києва у річницю повномасштабної війни Росії свідчить про підтримку України.

Також очільник МЗС Саудівської Аравії зустрівся зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою.

"Міністри обговорили низку питань двостороннього та регіонального порядку денного. Вони домовилися ефективно оптимізувати залучення малого та середнього бізнесу з України та Саудівської Аравії", - повідомили в МЗС України.

© Офіс президента України

"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...