Взяти Путіна за вим'я: Москва дуже стривожилася заявою Лондона ввести санкції проти російських олігархів

Посол Росії у Великій Британії Андрій Келін заявив, що Москва ухвалить відповідні заходи проти британського бізнесу в разі введення Лондоном нових санкцій. Так російський дипломат прокоментував заяву міністра закордонних справ Британії Ліз Трасс про можливу конфіскацію майна російських олігархів у разі нападу Росії на Україну, повідомляють Патріоти України з посиланням на “РІА Новини”.

За словами Келіна, Росія прийме “контрзаходи”, якщо Британія введе санкції проти російського бізнесу, адже на російській території теж працює британський бізнес.

“І заходи завжди можуть бути ухвалені на взаємній основі. Так що подивимося, чим це закінчиться, ми не знаємо”, – сказав посол.

Він назвав погрози Лондона “боротьбою з вітряками”. Келін вважає, що в Сполученому Королівстві є проблеми з відмиванням грошей, але російських коштів там нібито не більше 4%.

“Я аж ніяк не виключаю, що Лондон заради досягнення якихось уявних політичних цілей може розв’язати кампанію проти російських громадян, проти тих особливо глав компаній, які знаходяться в Росії», – стверджує російський посол.

Тим часом прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков на брифінгу заявив, що заяви Лондона про санкції проти російських олігархів «дуже тривожні».

«Я думаю, вони тривожні не тільки для нас і наших компаній. Це демонструє неабияку непередбачуваність Лондона”, – зазначив Пєсков.

На його думку, заява Трасс – це привід ” для серйозної стурбованості для міжнародних фінансових структур і бізнесу». Пєсков назвав це “неприкритою атакою на бізнес”.

Велика небезпека? Армія Путіна знайшла слабке місце в обороні ЗСУ і спробує наступати, - експерт

вівторок, 7 травень 2024, 15:30

Оборона української армії в районі села Очеретине Донецької області виявилася найслабшою. Російська окупаційна армія скористалася цим, намагається вводити на цю ділянку фронту нові сили та нарощувати зусилля. Таку думку OBOZ.UA висловив ексзаступник на...

У Повітряних силах розповіли про навчання пілотів на F-16

вівторок, 7 травень 2024, 14:56

В Україні очікують якнайшвидшого прибуття винищувачів F-16. Тим часом українські пілоти проходять три етапи навчання та підготовки для опанування судна. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Па...