"Взірець незламності": Стало відоме ім'я військового, який підняв український прапор над звільненим Високопіллям


Днями стало відомо про звільнення села Високопілля на Херсонщині. На знак звільнення населеного пункту від росіян українські мужні воїни підняли на даху місцевої лікарні прапор України, передають Патріоти України.

Фото героїчних військових швидко розлетілося Мережею і стало вірусним. Як виявилося, одним з воїнів, які встановили український прапор над звільненим Високопіллям на Херсонщині, був український захисник, родом з Полтавщини. Про це сповістила волонтерка Наталія Кольба, пишуть місцеві ЗМІ.

За її словами, звуть захисника Ян. Він народився у Полтавській області і за час повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році вже звільнив не один населений пункт разом з іншими воїнами ЗСУ. Інформацію про звільнення Високопілля підтвердив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко. За його словами, Високопілля є "взірцем незламності".

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...