Взірець російської "дипломатії": Лавров обізвав боягузами найвищих дипломатів США та ЄС

Міністр закордонних справ країни-агресорки Росії Сергій Лавров накинувся зі звинуваченнями на своїх колег із Сполучених Штатів та Євросоюзу, назвавши їх "боягузами". Про це російський міністр сказав, виступаючи на прес-конференції у Скоп'є. Про це повідомляє видання LRT, передають Патріоти України.

"Чому так? Ну, напевно, вони вважають, що таким чином демонструють свої наміри ізолювати Росію. Але я вважаю, що вони просто боягузи, вони бояться будь-якого чесного і фактичного діалогу", - висловився Лавров.

Лавров вибухнув образами після того, як політики покинули щорічну зустріч Організації з безпеки та співробітництва в Європі ще до її завершення. Зокрема, американський держсекретар Ентоні Блінкен прилетів до Північної Македонії лише на вечір, а тоді полетів до Ізраїлю, коли Лаврова там не було. Натомість верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель взагалі скасував поїздку.

Крім того, голови дипломатії країн Балтії та Польщі бойкотували зустріч ОБСЄ. Низка міністрів і дипломатів покинули засідання, коли Лавров почав виступати. Серед тих, хто пішов, був міністр закордонних справ Чехії Янас Ліпавскіс.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...