Взуття тоне у багнюці та примерзає: Воїни ЗСУ розповіли про важкі бої під Бахмутом та стратегію Росії

Російська окупаційна армія намагається повернути втрачені села Кліщіївку та Андріївку біляБахмута. Ці ділянки фронту вважаються найгарячішими на Бахмутському напрямку. Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Юлії Кирієнко, передають Патріоти України.

ТСН побачила, як у небі під Бахмутом українські гвинтокрили Мі-8 летять на роботу. Вони працюють у парі і з повністю заряджені некерованими авіаційними ракетами. Після цього у небі зʼявляються кілька бомбардувальників Су вже Повітряних сил.

"На Донеччині відлига, яка вмить перетворила дороги на брудне місиво. Це сповільнило наступ ворога, але не спинило. Наш повнопривідний позашляховик не може здолати розбиту гусеничною бронетехнікою багнюку. Тому далі, до передової - тільки пішки", - каже кореспондентка ТСН.

Із кожної лісосмуги тут розносяться постріли нашої артилерії. У бік окупантів, які намагаються прорвати нашу лінію оборони, працює ціла батарея. Відповідь може прилетіти будь-якої миті.

Сержант Олександр несе на собі окрім бронежилета ще 20-кілограмовий акумулятор. Планує підключити до нього пічку в бліндажі, аби побратими не мерзли вночі в землянці.

На фронті у багнюці тонуть чоботи. Вона повсюди, навіть на артилерійських снарядах."Ще вони як попримерзають, то взагалі весело. Так шо підсипаємо їх трошки, щоб у стволі були чистенькі", - каже воїн.

ТСН показали ті самі касетні снаряди, які лиш нещодавно ми отримали від західних партнерів. Вони дуже ефективні в роботі прости ворожої піхоти, яка йде на штурм.

"Гармата типу "Паладін", натівського зразка. працює на Бахмутському фронті. Вона направлена у бік окупованого Бахмуту. Саме звідти росіяни намагаються атакувати околиці поки окупованого міста", - каже Юлія Кирієнко.

Командир гармати Максим каже, що вони стріляють у бік окупантів, щоб зупинити їхній наступ. "Вони наступають, а ми їх накриваємо. Щоб вони не наступали на піхоту, а хто іще, як не ми", - каже захисник України.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...