​"Вызывали?! - Не ропщите!": На що перетворилося селище Донбасу, де мешканці волали "Россия, приди!"

Депресивність, відтік молоді та абсолютно нульові перспективи. Так зараз живе в глибокому тилу "ДНР" селище Кутейникове, колишня велика залізнична вузлова станція. Сумна оповідь про людей та їх містечко, котрі погубили себе, Донбас, і намагались погубити усю Україну в програмі "Донбас. Реалії", зазначають Патріоти України.

Мешканка селища розповіла, як в 2014 році місцеве населення влаштовувало "акції протесту", перекривало дороги, перешкоджало пересуванню українських солдатів і військової техніки до державного кордону нашої країни: від селища до кордону з РФ - 30 кілометрів. А в серпні 2014-го росіяни гідно "віддячили" жителів селища обстрілами: стріляли по позиціях ЗСУ, але діставалося і місцевим жителям.
В кінці серпня 2014-го підрозділи ЗСУ були змушені залишити Кутейниково. І зараз це позаштатна залізнична станція, а життя населеного пункту більше пасує визначенню "животіння". Станція вже не є вузловою через катастрофічно зменшений обсягів залізничного сполучення в "республіці". А головною професією в селищі була професія залізничника. Зараз її представники не особливо затребувані в "ДНР". А таким осередкам, де залізниця була годувальницею, не позаздриш. Наразі в середній школі селища Кутейникове вчаться 90 школярів. Молодь намагається виїхати туди, де більше перспектив або хоча б життя краще. Тобто, селище, по суті, вимирає. Селище, жителі якого так хотіли "русского мира", отримали його.

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....

"У Росії немає ресурсу захопити Часів Яр у квітні": Військовий експерт оцінив плани і можливості ворога

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Після окупації Авдіївки російські окупанти націлились на ще одне місто в Донецькій області. Йдеться про Часів Яр. Але військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що РФ ризиковано проводити наступальні дії на Ч...